Reisgids

Wat heb ik nodig bij het kamperen?
kamperen aan het Gardameer

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je je kampeervakantie aan het Gardameer aan het plannen bent voor komende zomer, dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Juist omdat je gaat kamperen, is het belangrijk om vooraf te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Een goede voorbereiding en planning kunnen je uitstekend helpen, zodat je niets vergeet mee te nemen. Daarom volgen hier een aantal tips.

Schaf een goede tent aan

Een goede tent kopen, is natuurlijk het belangrijkste wanneer je gaat kamperen aan het Gardameer. Je kunt het beste kiezen voor een tent die ook een binnentent heeft. Wanneer een tent geen binnentent heeft, dan krijg je al snel last van condens in je tent en daardoor worden ook je spullen vochtig. Met een binnentent heb je daar geen last van. Een stoffen of katoenen tent is de beste tent die je kunt kopen. Juist omdat er ook gebruik is gemaakt van waterdichte coating bij deze tenten. Het kan namelijk soms flink regenen aan het Gardameer en dan heb je dat zeker nodig.

Gas kopen

Wanneer je van plan bent van de ene naar de andere camping te reizen langs het Gardameer, dan kun je het beste kiezen voor kleine type gasbrandertjes. Deze zijn licht in gewicht en goedkoop. Een automatische ontsteking bij een gasbrander is wel belangrijk, dan heb je namelijk geen lucifers nodig. Een nadeel van kleine gasbrandertjes is dat ze kunnen omvallen. Wil je voor meer veiligheid en stabiliteit gaan, dan kun je ook een keuze maken voor een bistro model. Je kunt er gemakkelijk een potje eten op koken.

Een luchtbed en pomp

Een goed luchtbed is natuurlijk erg belangrijk tijdens het kamperen. Kies altijd voor een dikke luchtmatras. Zorg ook dat je altijd een oude deken mee neemt die je er onder kunt leggen. Daarmee voorkom je beschadigingen aan het luchtbed. Een goed luchtbed gaat natuurlijk gepaard met een stevige pomp. zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luchtpomp van 12 volt. Deze kun je aansluiten op de sigarettenaansteker van je auto, waardoor je gemakkelijk je luchtbed kunt opblazen.

Praktische campingspullen

Andere praktische zaken die belangrijk zijn wanneer je gaat kamperen, zijn onder andere een tentverlichting of zaklantaarn. Maar ook borden en bestek mogen niet ontbreken. Vergeet dan ook geen afwasborstel mee te nemen, want deze heb je niet standaard bij elke camping. Qua gereedschap is het altijd handig om stevig touw mee te nemen en wat extra haringen voor de tent.Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS