Reisgids

Fietsroutes Gardameer - Manerba del Garda


Gardameer fietsroute   Manerba del Garda
Afstand:   14,79 KM
Vertrekpunt:   Montinelle (Provincie van Brescia – regio Lombardije)
  N 45°33.124' E 10°33.666'
Duur:   Ongeveer één uur (door de hoogte verschillen)
Hoogte verschillen:   Redelijk
Weg   Onverhard en verhard
Fiets:   Mountainbike – Fiets met versnellingen
Bezienswaardigheden:   Rotsformatie Rocca di Manerba
    Eiland San Biagio
    Haven Porto Torchio

Kaartje

Fietsroute naar Rocca di Manerba

Start: gemeente Montinelle op de Piazza San Bernardo

Ga in Zuid-Oostelijke richting en volg het bordje Pieve Vecchia – dit betekent dat je richting het meer fietst en de weg naar beneden volgt. Ga rechtdoor voorbij het kruispunt en neem de tweede straat links naar de Via Pralungo. Blijf de weg volgen tot aan het tweede kruispunt. Hier ga je naar rechts, de Via Sadat in. Volg de weg tot het volgende kruispunt en sla af naar links, de Via Agello op. Blijf de weg volgen, zo kom je bij het hoogste punt van de route: de rotsformatie Rocca di Manerba op 127 meter (zie bezienswaardigheden A).

Om de route te vervolgen na Rocca di Manerba ga je bij het eerste huis dat je tegenkomt links de Via Duca d’Aosta op. Sla direct rechtsaf richting Via Pisenze. Volg de weg en breng een bezoekje aan het eiland San Biargio (zie bezienswaardigheden B).

Ga na het verlaten van San Biargo, terug naar Via Cavalle. Breng een bezoekje aan de haven van Porto Torchio (zie bezienswaardigheden C). Mocht je nog trek hebben, onderweg passeer je verschillende restaurants. Ook niet onbelangrijk, hier vind je de mooiste stranden van dit gebied. Parkeer je fiets en maak hier gebruik van. Neem de Via Belvedere en laat het strand achter je. Volg de weg tot aan de rotonde. Ook hier kun je even rusten bij een bar met restaurant. Als je een liefhebber bent van kerken, dan fiets je een stukje om (zie Santa Maria Assunta).

Neem de afslag naar rechts op de rotonde de Via Degli Alpini in. Ga op de kruising naar rechts en direct weer links het zandpad van de Via Dei Magretti op. Blijf de weg volgen, sla rechts af bij de t-splitsing in the Via Prezzolaro, blijft de weg volgen, deze weg gaat over in de Via Guglielmo Marconi. Sla rechts bij t-splitsing en fiets weer rechtdoor en steek dan de drukke autoweg, Via 4 Novembre, over. Blijf rechtdoor gaan de Via delle Mosche op, sla links de Via della Noveglie in. Dan gelijk naar rechts en de eerte links de Via Dei Rovaroli op. Blijf deze volgen tot je op de Via San Martino komt. Pas op, dit is een drukke weg en geen fietspad.

Je steekt hierover de Via Ponticello in. Ga direct naar links de Via Seselle op. Neem de afslag naar rechts de Via Scazola in en ga links door naar de Via del Zocco. Rechts naar de Via del Gazzo en rechts de Via Torquato Tasso op. Blijf deze weg volgen (rechts aanhouden). Aan je rechterhand zie je de haven Porto Dusano (zie bezienswaardigheden E). De weg loopt over in de Via Giosuè Carducci. Na een scherpe haarspeldbocht sla je rechts af en blijf je op de Via Giosuè Carducci. Je blijf de weg volgen en je komt weer bij het startpunt van de fietsroute uit. In het historische centrum vind je een lokale markt (zie bezienswaardigheden F).

Bezienswaardigheden op de fietsroute Manerba del Garda

  1. Rotsformatie: Rocca di Manerba
    Rocca di Manerba ligt op 127 meter en heeft een beschermde status van Unesco. Hier heb je een prachtig uitzicht over het Gardameer. Het natuurpark met de welbekende Rots van Manerba, waar vroeger een kasteel stond, is je klim waard. Parkeer je fiets even en zorg dat je goede wandelschoenen aan hebt, neem ook een camera mee, want hier loop je door een geurig eikenbos met allerlei felgekleurde vogels en wilde orchideeën. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden, welke je eenvoudig volgt via de bewegwijzeringsborden. Verder tref je hier het Archeologische museum, Museo Civico Archeologico della Valtenesi , waar je je waterfles kunt vulen en koffie kunt drinken.
  1. Eiland: Isola di San Biargio - Conigli
    Vanaf het schiereiland Punta Belvedere kun je naar het eiland S. Biagio lopen. Afhankelijk van het getij, want soms kun je het zelfs bereiken zonder natte voeten te krijgen. Wil je een bootje huren? Doe dit dan bij Porto Torchio. Het eiland San Biagio werd eerder gebruikt om wapens te testen door een lokale fabrikant, maar is nu een groen oord voor toeristen. Het eiland is privé eigendom. Voor je bezoek zul je dan ook moeten betalen. Je kunt hier verder ligstoelen huren of gebruik maken van de snackbar en het aanwezige sanitair. Helaas is picknicken niet toegestaan. Houd rekening met drukte op het eiland bij mooi weer.
  1. Haven: Porto Torchio
    Bij de haven van Porto Torchio vind je verschillende eetgelegenheden, die traditionele gerechten serveren zoals bruschetta of carpaccio. Tijdens de fietstocht kom je langs verschillende wijngaarden, proef hier dan ook de locale wijn, zoals Reisling Lagarder Biologico. Tijdens het eten geniet van je een prachtig uitzicht over het Gardameer. Naast de haven kun je ook naar Porto Torchio beach. Hier geniet je van de mooiste stranden en kun je de zonsondergang rond 21 uur bekijken. In de omgeving van de haven vind je aanbieders van excursies en huur je een surfplank.
  1. Kerk: Parochiekerk van Santa Maria Assunta
    Kerkliefhebbers gaan rechtdoor bij de rotonde, de Corso Europa in. Deze gaat over in de Via Santa Maria en bij het kruispunt sla je rechts af. Je fietst langs het stadhuis: Comune Di Manerba Del Garda. Volg de weg en je ziet een middeleeuwse kerk: de parochiekerk van Santa Maria Assunta. Deze kerk is in de 12de eeuw gebouwd en bevat bijzondere fresco’s. Vanaf de straat zie je de rijkversierde kerk met kerktuin en verschillende kappeletjes. De Romaanse kerk wordt naast diensten ook gebruikt voor concerten door zijn bijzondere akoestiek. De kerk is nagenoeg altijd open voor bezoek. De Santa Maria Assunta kerk ontving een prijs, omdat het belangrijk is voor de kunst en geschiedenis van deze omgeving.
  1. Haven: Porto di Dusano
    De landelijk in Valtenesi gelegen haven brengt een oase van rust. De haven is dag en nacht open, dus als je hier heengaat met je zeil- of motorboot kun je terecht voor onderhoud of reparatiewerkzaamheden. Op deze plek kun je tevens een warme douche nemen, gebruik maken van stroom en drinkwatervoorziening. Verder vind je hier een wasservice, waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.
  1. Markt: Manerba del Garda
    In het historische centrum fiets je op vrijdagochtend langs de markt. Hier mag je onderhandelen, dit hoort erbij. Op de traditionele markt koop je groenten, fruit, kleding, schoenen of speelgoed. Ga je naar de markt? Neem dan zeker een fles olijfolie mee, je bent immers niet voor niets langs de olijfgaarden gefietst. Ook de wijnen en kazen zijn echte streekproducten en aanraders. Geniet verder van de Italiaanse klanken en geuren en kleuren van de markt.

Fietsen huren aan het Gardameer

‘Manerba in bici’ is een service waar je fietsen kunt huren. Heel handig als je geen tweewieler hebt meegenomen uit Nederland. Je kunt een fiets ophalen op één van de toeristische trekpleisters en ergens anders weer achter laten.

Bij het uitgifte punt koop je een pasje, hiervoor heb je wel je paspoort of identiteitsbewijs nodig. Daarnaast heb je een creditcard/bankcard nodig voor de betaling. Voor € 8,- kun je de huurfiets 4 uur gebruiken.

Let bij het uitkiezen van het uitgifte punt op het openbaar vervoer of een parkeerplek waar je de auto parkeert. De locaties waar je fiets kunt ophalen:

  1. Porto Torchio
  2. Crociale Manerba
  3. Piazza Aldo Moro
  4. Via IV Novembre - Arena Sport
  5. Montinelle
  6. Port Dusano
  7. Romantic Beach

Campings op fietsroute langs het Gardameer

Camping Garden Tourist

Camping Garden Tourist - Manerba del Garda

Aan de Romantische Baai vindt u op een steenworp afstand van het het strand de Camping Garden Tourist. De camping biedt een prachtig zwembad, apartmenten en geeft u de mogelijkheid helemaal tot rust te komen.

Meer informatie
Toon op kaart

vanaf
€ 588 / wk



Residence Bellavista

Residence Bellavista - Manerba del Garda

Residence Bellavista ligt heerlijk rustig midden in een 1500 m² grote olijfgaarde, op ongeveer 1 km afstand van het strand. Vanaf het huis heeft men een schitterend uitzicht over de golf van Manerba del Garda. Het heeft een zwembad (12x7 m) en een bar voor optimale ontspanning.

Meer informatie
Toon op kaart



Vacanceselect Camping Rolli

Vacanceselect Camping Rolli - Manerba del Garda

Camping Rolli is een kleine familiecamping aan het Gardameer. De camping is zeer geliefd om de gemoedelijke sfeer. Wilt u een rustige vakantie aan het bruisende Gardameer? Boek dan nu uw vakantie naar Camping Rolli bij Vacanceselect.nl!De voorziening ...

Meer informatie
Toon op kaart



Vacanceselect Camping Baia Verde

Vacanceselect Camping Baia Verde - Manerba del Garda

In Mnerba del Garda vindt u de topcamping Baia Verde. De luxe camping ligt vlak aan het Gardameer, is perfect voor families en heeft een eigen zwembad. Voor kamperen aan het Gardameer, met luxe en plezier zit u perfect bij Baia Verde.

Meer informatie
Toon op kaart



Vacanceselect Vakantiepark Sanghen

Vacanceselect Vakantiepark Sanghen - Manerba del Garda

Vakantiepark Sanghen Een gezellig familievakantiepark direct gelegen aan het prachtige Gardameer. Het vakantiepark heeft haar eigen strand aan dit fantastische meer, waar u uw eigen boot kunt aanleggen. De voorzieningen van Vakantiepark Sanghen De vo ...

Meer informatie
Toon op kaart





Er is een fout opgetreden
powered by webEdition CMS